24 Kasım 2010 Çarşamba

Ampute mi veteran ligi mi bu?

Evet, soru bu. Şaka falan değil. Ciddi anlamda soruyorum: galatasaray beşiktaş derbisi ampute liginde mi veteran liginde mi? Buradan bakınca hiç de süper görünmeyen ligin olsa olsa ya ampute ya da veteran versiyonunda oynanan maçlar bunlar.

Önce Beşiktaş'tan başlayalım,
 ampute
Ekrem Dağ: Tedavisi devam ediyor. İki hafta sonra koşulara başlayacak.

Bobo: Almanya’da tedavisine devam ediliyor. 26 Kasım Cuma günü doktor Wolfhard Müller’den gelecek rapor doğrultusunda tedavisine Almanya’da mı, yoksa Türkiye’de mi devam edileceğine karar verilecek.

Nihat Kahveci: Kontrolleri yapıldı. Tedavisine devam ediliyor.

Ricardo Quaresma: Tedavisine programı doğrultusunda devam ediliyor.

Matteo Ferrari: Son kontrolleri yapıldı. Kuvvet çalışmasına başlayacak. İki hafta içinde takımla birlikte çalışabilecek.

Tomas Sivok: Tedavisine devam ediliyor.

Rüştü Reçber: Sağ dizinde ağrıları var. Tedavisine devam ediliyor. Galatasaray derbisinde oynaması zor.

Ersan Gülüm: Son kontrolleri yapıldı. Kas içinde kanaması hızla geriledi. Galatasaray maçında oynayıp oynayamayacağı cuma günü netleşecek.

Fabian Ernst: Konyaspor maçında sol üst adalesine aldığı darbe sonrası sertleşme bulunuyor. Tedavisi yapıldı. Yarın sabah yapılacak kontrolden sonra takımla çalışıp çalışamayacağı netleşecek.

Mehmet Aurelio: Konyaspor maçında sol kasığında sertleşme oldu. Tedavisi yapıldı. Yarın sabah yapılacak kontrolden sonra takımla çalışıp çalışamayacağı netleşecek.

(kaynak: fotomaç)

Şimdi de veteran

Siyah-beyazlı takımın 37 yaşındaki kalecisi Rüştü Reçber, takımın en yaşlı oyuncusu olurken, İbrahim Üzülmez 36, Yusuf Şimşek 35, Guti 34, Fatih Tekke ve Mehmet Auerilo 33'er, Ferrari, Ernst ve Nihat Kahveci 31'er, Zapotocny, Tabata, Ekrem Dağ ve Nobre 30'ar yaşlarıyla takımın diğer tecrübeli oyuncuları olarak ön plana çıktı. (kaynak, milliyet)

Galatasaray'a bakalım şimdi,
önce ampute

Arda Turan, Milan Baros, Lorik Cana, Serkan Kurtuluş, Barış Özbek, ve tabii ki Gökhan Zan

şimdi de veteran

Galatasaray'ın yaş ortalaması 27,43

Ayhan Akman 33 , Harry Kewell 32, ve takımın çoğu futbolcusu 29 yaşında örneğin Servet Çetin, Milan Baros gibi


Tabii, futbolda sakatlıklar çok olur. Oyunun doğasında var bu. Ama doğru düzgün maçlara çıkamayan bir futbolcuyu ne diye takımda tutarlar anlamam. Galatasaray'ın bu konuda büyük bir fantezisi var, misal Linderoth, misal Gökhan Zan.

Yaşlılar da oynayacaktır bu sporu. Yalnızca gençlere açık bir atraksiyon değil tabi ki ama Juan Sebastian Veron değilsen!
Hadi bağlayalım bir yere, adına süperlig dediğimiz oluşumun adını süper yapmakla kendisi de süper olmaz. Bir şey süperse onu süper yapan muhtevasıdır. Söz konusu olan ligimizde süper diyebileceğimiz ne var Sabri'den başka(!)

Kandırmaca...
Evet, büyük bir kandırmaca olarak görüyorum bütün bunları. Katıksız sevgi besleyen taraftarları kandırmaca oyunu bu süper futbol yok ki adı süper olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder