10 Kasım 2010 Çarşamba

The Biggest Loser

The Biggest Loser yani en çok kaybeden demek.Bu bir yarışma programı. İlginç bir formata sahip, sağdan soldan şişman insanları toplayıp bunları askeri kamplardaki gibi koşturup duruyorlar. Sonuçta en çok kilo kaybeden yarışmayı kazanıyor.
Tabi 1.78 boyunda 80 kilo bir adamın ideal kilo hesaplaması ile 7 kiloluk bir fazlalığı vermesi biraz boğazından kesmesi ile aşılabilir bir sorun iken, 150 kilo civarındaki bir adamın boğazından kısması 7 kilo kaybı olarak değil daha sonrasında gittiği kısıntı nedeniyle ona sürüyle 7 kilolar olarak geri dönecektir.

Yarışmadakiler bunun bilincinde, artık daha fazla şişman olmak istemiyorlar. Tabi bunun için de biraz cesaret gerek. Yıllardır yattıkları yerden kalkmaları lazım artık.


Geçenlerde bu yarışmanın Avustralya'da çekilen bir bölümünü izledim. Yarışmaya katılanlar artık bıkmışlar bu hallerinden, ağlaya ağlaya gidiyorlar kamplarına...


İlginç bir şey, insan şişmanladıkça daha çok yemek yeme isteği duyuyor. Doğal olarak daha çok yemek yeme isteği daha az hareket etmeyi de beraberinde getiriyor. Bir döngü halinde daha az hareket daha çok yemek, bu hep böyle gidiyor...
Dikkat etmek lazım.


Ayrıca, Avustralya'da İngiliz ölçü birimleri kullanılıyor; yani kilo yerine pound. Buna göre, 63 yaşındaki amca, 80 kilo 300 gram vermiş.  Helal olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder