16 Ekim 2010 Cumartesi

En iyi 10 Yaşar şarkısı

Yaşar Günaçgun yani bizim kısaca Yaşar dediğimiz ilk başlarda gitarıyla Akdeniz kumsallarında şarkı söyler gibi kaset yapıp daha sonraları büyük prodüksiyon işlerle eski albüm satış seviyelerini yakalamaya çalışan sanatçımız.
Hatta hayatının bir döneminde Mersin'deki sahil sitelerinde, kumsallarda şarkı söyleyerek para kazanmış biri.
Kendisi bu ülkede müzisyen kategorisinde ilk akla gelenlerden.


Albümleri sevilerek dinlenen 1970 doğumlu Yaşar'ın internet sitesinde yapılan anketlerle belirlenen şarkılardan oluşturduğu "Dem" adında bir akustik albümü de var ama akustik albümdeki şarkıların tadı kesinlikle bildiğimiz şarkılardaki tadını vermiyor. Bu yüzden kendimce en iyi 10 şarkısını çıkarıp bir liste haline getirdim.

1 - Esirinim

Kuşlar albümün Yaşar'ı en iyi anlatan şarkısı, belki de bütünüyle Yaşar'ı anlatıyor. Gitardaki yoğunluk, sevgiliye yazılmış bir hasret mektubu ve sitem. Tam bir Yaşar şarkısı.

2 - Ah Sen

Masal albümün harika bir parçası. 1. sırada yer alan Esirinim şarkısının hemen hemen bütün özellikleirini barındırır. Diğer taraftan Esirinim, Kuşlar albümünden sıyrılırken, Ah sen; Masal albümünde ikinci planda kalıyor.

3 - Aldanırım

Masal albümün bütün yaz herkes tarafından dinlenilmesinin en önemli nedeni. Çekilen kliple üst seviyeye geçen Yaşar; bu albümden sonra çekilen kliplerde bu seviyede biraz kıpırdatsa da çok yükseltemedi.
Canlı performans için,


yaşar aldanırım | izlesene.com

4 - Gözler Aynı Sen

Masal albümü, Yaşar'ın kariyerinin zirvesiydi (en azından şimdilik). Bütün bir albüm başa sarıla sarıla dinleniyordu. Bu şarkı da Yaşar'ın unutulmazları arasında.

5 - Kıymet Bilmez Misin?(Soru işareti konulmuyor nedense?)

Hatırla Albümün güzel bir parçası. Bir zaman eğlence klüplerinde insanlar birbirlerine nispet yaparcasına el kol sallayarak söylüyorlardı bunu.

6 - Kumralım

İlk albümden, sahildeki şarkıcıdan efsane bir şarkı.

7 - Sevda Sinemalarda

Yaşar'ın büyük prodüksiyon albümlere geçiş şarkısı. Güzel sözlerle bezeli bu şarkıdaki ritim insanı cezbeder. Ancak sonrası gelmedi. Gelenleri fanları bile memnun etmedi.

8 - Masal

Albümüne ismini veren bu şarkı untulmadı.

9 - 5 Dakika Bekle Git

Atilla İlhan'ın şiirini bilmeyenlere bildiren, şiire kendi perspektifini katan Yaşar'ın listemde 9. sırayı alan şarkısı. Bu da Masal Albümünden. Ne albümmüş!



10 - Vakit Yok Gemi Kalkıyor Artık

Ah o gemide ben de olsaydım! Yazın gelmesiyle sezonu açan mavi turizmin emektarları yat-tekne tur acentalarının yıllardır değişmeyen sloganı. Bir şarkı bir sektöre ilham verebiliyor ya, ne mutlu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder