20 Ekim 2010 Çarşamba

Frank Rijkaard giderse kim gelir?

Malum, Galatasaray spor klubü resmi sitesinden açıklama yaparak, Frank Rijkaard ve yardımcılarına hayatta başarılar diledi. Yeni bir hoca arayışının resmiyete kavuşması Ankaragücü maçının bitiminde başladı. Önce yönetim tarafından bir açıklama, sonra yapılan toplantı ve ardından kamuoyuna duyuru.


Nasıl geldiğini hatırlayalım. Şimdilerde 4.5 milyon Avro vererek gönderdiğimiz bu adamı, Haldun Üstünel 2 yıllığına getirmişti. Bir yıl daha uzattık. Son yılı tam olmadı. Lige verilen ara beklenmeden gönderildi.
Geldiğinde yüzlerce kişi havalimanında karşılamıştı. Hemen fotoğrafı ana sayfaya yüklenmişti. Yer gök inlemişti resmen, yine inletti kıvırcık. Bu sefer, fotoğrafı olmadan.

Merak ediyorum, o kadar insan oraya onu karşılamaya gitmişti. Misafirperverliğimizin bir göstergesi olan uğurlamaya da gidecekler mi?

Bazen olmayınca olmuyor işte. Çok fazla söze gerek yok, Frank Rijkaard gelince hepimiz umutlanmıştık altyapıdan dünya yıldızı olacak adamlar çıkacak diye. Kimse çıkmadı.

Şimdi merak ediyorum, Frank Rijkaard; kariyerli, büyük takım hocası gitti. Yerine kim gelecek?
Kimse bilmiyor.
Benim naçizane önerim, bu sene böyle gitsin. Sene sonuna kadar idareten birini bulup; ciddi bir yapılanma yapacak biri bulunmalı.
Ne de olsa takımlar bir iskelet kurup 5-6 sene onunla yola çıkıp istikrarı ve başarıyı yakalarlar. Bunu yakalayamadık bir türlü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder