16 Ekim 2010 Cumartesi

Oyun Kritikleri - Cities XL 2011

Bir Monte Cristo oyunu daha, Cities XL 2011. Uzun zamandır offical trailer'ına bakıp bakıp iç geçirdiğim oyun nihayet çıktı. Türkiye'ye daha gelmedi ama internet üzerinden satın alıp oyunun setup dosyası indirilebiliyor. 40 Avro'yu bayılasım var fena halde!


Bilindiği gibi Monte Cristo'nun elinin altında City Life serilerinden ve de Cities serilerinden bol bol bina tasarımları var. Üzerlerine yenilik olarak trailer'den görebildiğim kadarıyla bir önceki versiyonlarda sevilen bina tasarımlarını geliştirip, trenler, otobüsler gibi ulaşım araçları eklenmiş. Daha önceleri yoktu. Sadece istasyon olarak vardı.
Ayrıca şehir inşaasında zaman su gibi akıp geçiyordu ama iklimler değişmiyordu. Ne bir yağmur ne bir tipi... Şimdi trailerde bunlar görülüyor ama oyun sırasında olacak mı şüpheli. Trailer'i izlemek için,
http://www2.citiesxl.com/index.php?rub=videos&lang=en




Monte Cristo, City Life'de (2008 Edition'da örneğin) 6 farklı sosyal grup yapmış ve bu gruplar neredeyse yanyana geldikleri her sefer kavga çıkarıyorlardı. Oyunda şehir kurmak çok zorlaşmıştı. Şimdi kaç farklı grup var belli değil.

Oyun hakkında çok fazla bilinmeyen var. Ucundan azıcık gösteren Monte Cristo'da Lost dizisi gibi heyecanla bekletmeyi öğrenmiş. Çaresiz bekliyoruz.

Oyun, tahmin edilebileceği gibi ram'i, ekran kartı yüksek olan bilgisayarlarda istenilen grafik seviyesini yakalar. Hem bu oyunu kasa kasa oynamanın bir anlamı olmaz. Bütün detayları görmedikten sonra oynasak neye yarar ki?
Resmi site minimum sistem gereksinimlerini yayımlamış. Buna göre;

  • İşletim Sistemi : Windows XP SP3 / VISTA SP1 / 7
  • İşlemci: Intel Core 2 - 2,5GHz or equivalent AMD
  • Ram: 1GB (XP) / 1,5GB (Vista)
  • Ekran Kartı: 512 Mb Nvidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD 3850
  • Gerekli Hafıza: 8 Gb






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder