11 Ekim 2010 Pazartesi

Menecerlik oyunlarında alınabilir takımlar

Evet, böyle bir şey var.  Barcelona, Real Madrid, Man U, Chelsea gibi takımlar haricinde de takımlar var. Özellikle benim kriterim potansiyeli olup da istenilen seviyeye ulaşamamış takımlar ya da zamanında ulaşmış ama şimdilerde yokları oynayan takımlar. Örneğin Atletico Madrid(Agüero ve Forlan çok büyük artılar Napoli, Lazio, Vlf Wolfsburg, Werder Bremen, Tottenham Hotspur, (tabi şimdiki hocaları Harry Redknapp zirveyi zorluyor)...

Liste uzar tabi ama bu takımların genel olarak birbirlerine benzeyen tarafları var:
-Şampiyonluk yarışında süreklilik yakalayamama (bugün liderler yarın ligin ortalarındalar) 

-Değerlendirilmeyi bekleyen takım halinde gösterilen potansiyelleri

- Genelde paraları bol olup da paralarıyla rezil olmaları

- Klubün içinde çok iyi genç oyuncuların bulunması (2010'da misal, Werder'de Mesut, Marin; Tottenham'da Bale gibi )

- Taraftarların beklentilerinin çok olmaması. Evet, süper ötesi bir sezon geçirmenizden çok 3.lük bize çok yakışır diyebiliyorlar.




Belki de benim için en önemlisi dünya sahnesinde var olabilme mücadelerine yardımcı oluyormuş gibi geliyor insana. Yani o takımlar oyunlarda iyi takımlar, seçilmediğinde zorlu deplasman takımlarıyken seçildiğinde size bağlı yardım bekleyen takımlar gibi. İşte bu yüzden seviyorum menecerlik oyunlarını. Ayrı bir konu aslında oyun kritiği olarak fm vs cm yapılmalı ama... şöyle bir şey var. Bu oyunlara genelde ilk hangisiyle başlarsanız onu tutarsınız. Cm 03-04 hala favoridir gönlümde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder