10 Ekim 2010 Pazar

Oyun Kritikleri - Call of Duty Genel Bakış

Call of Duty'i neredeyse ilk çıktığından beri oynuyorum. 1 olsun 2 olsun bir çokları gibi bende oyuna başlar başlamaz sonunu getirdim. Call of Duty'in meşhur olduğu zamanlarda da televizyonda Band of Brothers vardı. İnsanlar biraz da o dizinin oyunu bu diye hayranlıkla oynuyorlardı. O zamanlar tabi bilmiyordum bu kadar detaylı şeyleri ikinci dünya savaşı hakkında. Hitler'in yıldırım taktiğine hala hayranım. Ayrıca Alman silahları o zamanlar zamanına göre altın çağ yaşıyordu ve bu oyuna da yansımıştı. Oyunda hep Alman silahlarını alırdım. Amerikan-İngiliz ya da Rus silahları (Ak-47 çok sonra çıkıyor tabi) çok da seri değildi. Tabi Thompson'ı hariç tutalım.

Call of Duty'de Normandiya çıkarmasını D-Day'i gerçekten yaşıyor gibiydim. Özellikle arka fondaki müziklerle iyice savaş ortamına sokuyor insanı. Hele Nazi kamplarındaki gamalı bayraklar altında savaşmak ayrı bir zevkti.

Activision ayrıca beğendiğim bir firma. Genel olarak belirli bir kalite seviyesi yakalamaya çalışsalar da bazen çok ciddi bir şekilde yanlış işlere bulaştıkları da oluyor. Yine de çok oynanan üzerinde çok konuşulan oyunlar yapmış adamlar. Guitar Hero, Quake , Spider Man , Tony Hawk's serisi , Wolfenstein, James Bond ( süper oyunlar olmasa da zevkliydi) gibi bir çok insanı yukardaki gibi çıldırtmıştır eminim.

Tabi ki Activision Call of Duty'i tek başına çıkarmıyor. Infinity Ward işidir mesela Call of Duty Modern Warfare 2

Tabi artık insanlar heyecanlı bir şekilde call of duty 7'yi bekliyorlar. Bilgisayar için çıkacağı konuşuluyor ama ps3 üzerinden çıkarmazlar inşallah! Üzülürüm yoksa! Oyunun videosu da burada. (dailymotion'dan)


CALL OF DUTY 7 Ä°LK OYUN VÄ°DEOSU
Yükleyen faruk1923. - DiÄ�er oyun videolarına göz at.


Genel olarak Call of Duty serilerinde işlenmeyen olay kalmadı denilebilir. Rio'ya bile girdik; Amerika'ya saldırılar mı yapılmadı. Oyun Dünya 2. Dünya savaşını işlemeyi bırakınca tabi yeni yeni silahlar kullandırtdı. Ama yine de 2. Dünya savaşını en iyi anlatan Call of Duty 2 gibi etki bırakamadı o yeni süper silahlar.

Yine de Modern zamanları anlatan haliyle en iyisi olarak Call of Duty Modern Warfare 2 oynanabilirliği yüksek ve zevk veren bir oyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder